Ne kruje mund te dallosh te gjitha tipet e klimes nga ajo mesdhetare me vere te nxehte dhe te thate e dimer te bute e te lagesht qe ndeshet ne perendim , deri ne zonen e kimes malore me dimer te fohte e te lagesht e me vere te fresket , ne lindje. Reshjet ne pjesen perendimire jane ne formen e shiut gjate gjithe viti , ndersa ne pjesen lindore( ne vargmalet ) reshjet ne stinen e dimrit jane ne formen e reshjeve te debores dhe rebesheve . Ne kruje mund te dalloni qarte 4 stinet me intervale kohore qw ndryshon nga pjesa e ulet deri ne ate malore .