Kushtet klimaterike dhe relievi kane krijuar nje rrjet te dendur hidrografik ne te gjithe zonen e krujes nga liqenet akullnajore deri ne kenetat e ultesires perendimore
( sot te bonifikuara ).Kruja ka nje sere lumenjsh, liqenesh dhe shume burime ,nga ku ka marre dhe emrin ,te cilet furnizohen nga pellgu ujembledhes ne malet e skenderbeut .