1. Qyteti I krujes
  2. Për turistët ditorë, zhvillohet një vizitë në pazarin e vjetër, kala (duke vizituar të gjithë monumetet e saj), dalja nga Kalaja nepermjet tunelit qe te con te Kroi dhe Cinari I Taslloit ,  kalldrëmi I lagjes mece,  ura e saxhës, dhe ne fund vizitohen shtëpitë karakteristike të krujës.

     (mund të futen edhe varrezat e dëshmorëve, për të pasuruar intinerarin)

  1. Për turistët që dëshirojn të qëndrojnë një natë në krujë, ju ofrohet qyteti antik I Albanopolisit, qyteti I krujës, dhe një visitë e shkurtër me makinë në Sarisalltik për të shijuar perëndimin e diellit.
  2. Për të apasionuarit pas historise dhe objekteve antike, zhvillohet visitë në qytetin atik të Albanopolisit, ku mund të shikohen muret antike të qytetit, ndarjet brenda tij sipas pozitës shoqërore dhe objekte të tjera të mbetura nga koha antike. Në afërsi të zgërdheshit ndodhet edhe memoriali kushtuar një prej epopeve më të lavdishme të skëndërbeut, memoriali I Zidollit, nga ku mund të  shihet gryka ku turqit pësuan disfatën më të madhe. Më pas zhvillohet një vizite në Kishën e Gjon Pagëzorit, nga ku mund të shohësh rrënojat e një prej kishave  më të vjetra e ndërtuar në trojet shqipëtare.
  3. Parku Kombëtar i Qafshtamës
  4. Mali i Krujës (1. Ngjitja me këmbë nëpërmjet kalldrëmit të malit 2. Ngjitja nga mali i ri 3. Ngjitja me makinë)
  5. Kanioni I lumit Dro
  6. Gryka e shkallës
  7. Mali I kavanies, për të apasionuarit pas ngjitjeve
  8. Për të apasionuarit pas prej historisë, zvillohet tur ditor në shpellën e Bovillës nga ku mund të shohin një prej shpellave më të rralla në botë. Në gjith hapësirën e saj shihen skena nga jeta e kohës që është banuar.
  9. Për të apasionuarit pas ecjeve në natyrë, zhvillohet tur ditorë, duke u nisur nga qendra e qyteti. Gjatë rrugës shikohet cinari I ballabanecit (shpjegim), ansambli zejtar, cinarët e laqetit, kisha e brretit, guri I zanës, lumi dro.